ONZE DUURZAME MISSIE

Als reiziger mogen wij iedere dag genieten van de mooiste en meest diverse plekken in de wereld. Wij zijn ons bewust van de negatieve gevolgen van verplaatsing door toerisme op de klimaatverandering. Als reismerk wil Buvanha graag een steentje bijdragen om de plekken, die wij graag bezoeken en, vaak rijk zijn aan biodiversiteit, te behouden. Dit doen wij door onze reishanddoeken op een zo duurzame mogelijke manier te produceren. En door samen te werken met de non-profit organisatie ‘one tree planted’ waarmee we voor iedere handdoek die we online verkopen een boom planten. Zo zetten we ons actief in om, via deze weg, een positief effect te hebben op de wereld.

Handdoek gemaakt van gerecycled materiaal

Een handdoek gemaakt van gerecyclede plastic flessen ♻

Ja dat lees je goed onze handdoeken worden gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Of ook wel gerecycled polyester.

Eerst worden plastic flessen, die aan het eind van hun levenscyclus (PCR) zijn, verzameld en grondig schoongemaakt. Vervolgens worden deze verwerkt tot kleine kralen, die gesmolten en omgezet worden in draad. Met dit draad weven wij onze Buvanha handdoeken.

Wij willen graag bewijzen dat een duurzamer productieproces hand-in-hand kan gaan met de functionaliteit, stijl en comfort van de moderne reishanddoek anno 2024.

Gecertificeerd

Global Recycled Standard

Onze handdoeken zijn conform de richtlijnen van het ‘Global Recycled Standard’. Hierbij zijn bedrijven uit meer dan vijftig landen aangesloten die hechten aan de maatschappelijke, ecologische en chemische impact van hun producten.

global recycle standard logo
Ultieme reishanddoek van Buvanha
Buvanha duurzame missie

100% gerecycled in 2024

Buvanha is momenteel in staat om een gedeelte van de reishanddoeken te maken van gerecycled materiaal. Maar onze missie is om de volledige reishanddoek te maken uit gerecyclede materiaal in het jaar 2024. Zo beperken we onze voetafdruk nog verder en creëren we de ultieme reishanddoek.

Iedere Buvanha handdoek = 🌳

Naast het duurzaam produceren van onze reishanddoeken willen we ook iets terug doen, om zo de plekken waar jij en ik als reizigers zo van genieten te behouden. Daarom hebben wij besloten om voor iedere Buvanha handdoek online verkocht een boom te planten in samenwerking met de organisatie 'One tree planted'.

501(c)(3) non-profit organisatie

Wat is One Tree Planted?

Als organisatie zet One Tree Planted zich in voor het milieu en werkt het samen met individuen en bedrijven om iets terug te doen voor de wereld. Door bomen te planten helpt de organisatie met het creëren van een gezonder klimaat, beschermt het de biodiversiteit en helpen ze bij herbebossingen over de hele wereld.

Ze zijn gestart in 2014 met het planten van een paar duizend bomen. Nu 6 jaar later heeft het in 2020 15 miljoen bomen gepland. Samen met vele vrijwilligers en lokale organisaties in Noord-Amerika , Zuid-Amerika, Azië en Afrika die helpen om zoveel mogelijk bomen in de grond te krijgen.

Onetreeplanted is een organisatie dat zich in zet voor een gezonder klimaat. Dit doen ze door zoals op de foto te zien, bomen te planten.

WAAROM ZIJN BOMEN BELANGRIJK VOOR HET MILIEU?

Bomen planten is een van de eenvoudigste en meest betaalbare manier om de natuur te helpen verloren landschappen te herstellen, de biodiversiteit te vergroten en de CO2-uitstoot te compenseren.

Hier zijn de belangrijkste 5 voordelen van het planten van bomen.

Bomen helpen tegen klimaat verandering.

KLIMAAT

Bomen helpen om de lucht die we inademen te reinigen. Door hun bladeren, takken en schors nemen ze schadelijke stoffen (met name CO2) op en geven ze door fotosynthese schone zuurstof af.

sociale impact

SOCIALE IMPACT

De impact die de bosbouwsector biedt is vooral lokaal erg groot. Zo bieden bomen werkgelegenheid voor veel lokale mensen en voorzien ze lokale mensen in hun levensonderhoud.

water

WATER

Bomen spelen een sleutelrol bij het opvangen van regenwater en het verminderen van het risico op natuurrampen zoals overstromingen en aardverschuivingen.

De uil staat voor de biodiversiteit die bomen leveren.

BIODIVERSITEIT

Een plek met bomen is voor veel dieren een belangrijk leefgebied. Een enkele boom kan honderden soorten insecten, schimmels, mossen, zoogdieren en planten herbergen. Zonder dit leefgebied kunnen veel dieren niet overleven.

Iemand die heerlijk aan het geniet is van de natuur vanuit de hangmat. Dit heeft ze te danken aan alle bomen die in de ongerepte natuur staan.

GEZONDHEID

De natuur zorgt ervoor dat we tot rust komen. Maar wist je ook dat vooral bomen een positief effect hebben op stress en angst? Uit onderzoek blijkt dat bomen een stofje afgeven wat je stresshormonen vermindert.

Buvanha plant bomen In Rwanda samen met Onetreeplanted. Deze mooie plek in Afrika wordt in samenwerking met kleine boeren weer opgebouwd tot een mooi stukje natuur.
Centraal-Afrika

Wij planten in Rwanda

De Gishwati-Mukura-bossen van Rwanda besloegen ooit 253.000 hectare. Als gevolg van onder andere illegale mijnbouw is hier nog slechts 1.5% van over. Met name kleine boeren hebben hier nadelige gevolgen van. One tree planted gaat hier samen met 2000 lokale boeren bomen planten om natuurrampen tegen te gaan en voedselzekerheid te realiseren. Door het planten van onder andere boomtomaten -, citroen- en avocado bomen. Daarnaast helpt dit lokale boeren ook om een vast inkomen te generen.  

Inmiddels zijn er 18000 🌳 gepland in Rwanda!

One tree planted

Meer lezen over de organisatie

We doen nog meer voor onze duurzame missie

Zo hebben we doosjes op maat laten maken zodat de Postbode meer mee kan nemen, gebruiken we gerecyclede verpakking en kaartjes, kleuren we de handdoek op een duurzame manier en nog veel meer. Heb je nog vragen of informatie nodig klik hier om contact met ons op te nemen.